marți, 11 septembrie 2012

Nunta nuntilor Tortul de nunta al Elenei Basescu

M-am intors din vacanta de doua zile, dar inca sunt cu gandul prin acele minunate locuri din Grecia. Dumnezeu i-a binecuvantat cu atat de multa frumusete cum rar iti este dat sa intalnesti. Munte si mare la un loc, scaldate in razele soarelui. Acelasi soare ce da dulceata fructelor, ce face sa straluceasca maslinele care acolo cresc precum corcodusii la noi. Si peste toate aceste frumuseti, ospitalitatea si bucatele extraordinare, asezonate cu muzica lor minunata, te fac sa uiti ca este doar o vacanta. Simti ca acolo ai dori sa traiesti, ca acolo te simti acasa. Dar pe mine m-a luat valul, as vorbi mult si bine despre vacanta, dar voi asteptati de la mine altceva. Ceva ce v-am promis de cand am plecat.
Am sa incerc sa va povestesc cate ceva despre acest tort faimos. Faimos, doar pentru ca era destinat unei persoane publice, Elena Basescu, pentru ca tortul a fost absolut simplu si elegant. Nu a epatat prin nimic. Nici prin marime, nici prin decor excesiv sau somptuos. A fost un tort alb cu flori albe. Nici ca se putea o alegere mai buna pentru asemenea eveniment. Tortul, care va spun eu, ca am gustat, a fost de exceptie. El a fost asigurat de firma Privileg Catering, firma ce asigura de regula toate bunatatile ce se servesc la evenimentele ce au loc la Palatul Snagov si nu numai. Acolo am colaborat cu o echipa de profesionisti, care mi-a oferit tot sprijinul si ajutorul pentru a duce la bun sfarsit decorarea tortului. Pentru ca nu putea fi transportat etajat, am ales sa decorez fiecare etaj, lasand in grija lor sarcina de a finaliza aceasta lucrare. Asa ca pozele sunt facute in laboratorul firmei Privileg, fiecare etaj fiind pozat separat. Dar, hai sa nu va mai tin de vorba si sa va arat ceea ce am reusit sa pozez. Aceste a fost tortul Elenei Basescu, tort simplu si elegant.









32 de comentarii:

  1. Am vazut tortul si chiar ma intrebam oare cum a fost transportat.Acum am inteles.

    Felicitari din suflet!Ati realizat ca de obicei niste flori superbe.

    Mihaela Stoica

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari ptr. reusita. Aceasta coloaborare va certifica si intareste valoarea in rindul decoratorilor de torturi de top de la noi din tara.
    Inca odata, felicitari din inima si Dumnezeu sa va binecuvinteze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos si finut acest tort. Dar de ce nu s-a putut transporta etajat? am vazut ca dumneavoastra ati mai facut torturi de nunta mari si ati spus ca au fost transportate gata etajate. Oricum a iesit f frumos decorul:) O poza cu tortul in intregime nu aveti? Sau veti primi pe viitor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, tortul in cauza a avut o anume compozitie ce trebuia tinuta la congelator pana aproape de momentul serviri. Eu nu am poze cu tortul in intregime. La momentul cand el a fost etajat, prezentat si servit, eu deja nu mai eram in tara.

      Ștergere
  4. Deci sunteti asa cum banuiam. Cea mai buna din tara asta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ati revenit. Frumoasa Grecia...un loc minunat scaldat de soare si de oameni plini de viata! Va spun eu ca ma trag din greci :P
    Cat despre tort...elegant si decor superb, absolut superb! Va imbratisez cu mult drag! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. F.f. frumos, de elegant nici nu mai vorbim. Ce ma impresioneaza este faptull ca nu ati inceput de mult in acest domeniu si totusi cred ca sunteti cea mai buna din tara. Felicitari!!! Totusi eu, dupa cum cred ca si altii care va urmaresc, sunt tare curiasa sa stiu care este bunatatea de reteta pe care ati folosit-o. As minca si eu o felie :)
    Felicitari, multumim pentru postare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dansa a facut doar decoratia. Blat si creme s-au ocupat firma organizatoare.

      Ștergere
    2. Poate stie si d-na Viorica cam ce a fost pus in el.

      Ștergere
    3. Sigur ca stiu. Doar am spus ca am si mancat o felie. Mai mult decat delicios. Dar nu pot dezvalui prea multe.

      Ștergere
  7. Nu pot sa spun ca nu am banuit despre ce tort a fost vorba, chiar daca ati incercat sa mentineti o umbra de mister. Am cautat pe net poze, dar calitatea lor era destul de slaba. Asa ca v-am asteptat. Intr-adevar se simte mana de artist: florile sunt perfecte, albul este imaculat, aranjamentul floral impecabil. Nici nu putea fi altfel.
    Va imbratisez cu drag,
    Silvia.

    RăspundețiȘtergere
  8. sa va fie de bine vacanta,ma bucur pentru voi,dar ma bucur si pentru noi ca ati revenit;un decor suav si elegant;executia artistica,la cote maxime,asa cum ma asteptam,pentru ca asa ne-ai obisnuit;felicitari pe toate planurile;stiam de mult ca esti CEA MAI BUNA decoratoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Avand in vedere ca dvs ati facut decoratiile din fondant si tortul a stat la congelator , n-au inghetat?!! Dupa scoaterea lui nu s-a facut condens ?!!! Stiu ca condensul face ca florile sa se inmoaie , mai ales ca n-au avut timp sa se usuce foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand florile sunt foarte bine uscate, le poti pune la congelator si nu se intampla nimic. Pentru acest lucru, am facut inainte proba si eu si firma organizatoare. Florile facute de mine erau bine uscate, asa ca nu au transpirat.

      Ștergere
  10. Vio,ai facut o caracterizare Greciei,asa pe scurt, de pare un paradis ,la fel ca tortul tau,sunt sigura, ca a stralucit prin frumusete,spui tu ca nu a epatat cu nimic,modesta si iar modesta ,dar mai ales prin fragilitatea si delicatetea ,florilor, par de un alb imaculat si tranparent parca-s de portelan,tu nici in vacanta nu te relaxezi ???? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos!Aveti niste maini de aur (trebuie sa le asigurati pentru bani grei la ce arta stiu ele sa faca, sunt mainile unei adevarate artiste). Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  12. Este minunat acest tort. Sideful florilor pe tortul alb creeaza un efect deosebit. Felicitari! Andreea A.

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari penntru gratia cu care ati desavarsit inca o opera! Spor pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua dna Viorica. Felicitari pentru talentul si efortul dumneavoastra. V-am admirat lucrarile inca din luna aprilie de cand v-am descoperit si vizitez periodic site-ul pentru a vedea noutatile. Ma bucur ca v-ati decis sa impartasiti si altora din mestesugul pe care il realizati asa de frumos. Poate o sa ne cunoastem intr-un viitor. Cu stima, Cristina

    RăspundețiȘtergere
  15. Este minunat,dar iar mai fi trebuit putina culoare...prea este pur!

    RăspundețiȘtergere
  16. Tortul este elegant,minunat,dar eu i-as fi pus un pic de culoare...mai ales ca sunteti o maestra a culorilor!

    RăspundețiȘtergere
  17. minunat ,elegant ,stil ,...o adevarata arta.sideful florilor cu ce l-ati realizat?edwina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Edwina. Am sidefat florile cu colorant alimentar sidefat alb.

      Ștergere
  18. multumesc mult pentru raspuns doamna Viorica,sint noua pe acest blog dar m-ati cucerit imediat.mai am o intrebare:personajele din desene,sint realizate cu mulaje?EDWINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Edwina. Mi-ai mai pus aceasta intrebare, nu ti-am publicat-o, crezand ca glumesti. Acum vad ca nu. Cum sa realizezi cu mulaj asemenea figurine ? Sunt modelate manual din fondant. Hanele personajelor sunt realizate din foaie subtire de fondant, croita asa cum ai croi niste hainute. Doar ca acestea sunt de o mie de ori mai migaloase.

      Ștergere
  19. Doamna Viorica multumesc pentru raspuns,ca o nestiutoare ce sunt ,si atita perfectiune pe care am vazut la torturile realizate de dumneavoastra am ramas uimita cum se pot face atitea figurine atit de reale.Imi cer scuze daca v-am suparat cu aceasta intrebare,voi continua sa admir maiestria operelor dumneavoastra.Felicitari pentru tortul Elenei Basescu ,este deosebit!EDwina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Edwina, nu m-am suparat. Am fost doar surprinsa. Este atata munca in spatele fiiecarei figurine, cum nici nu iti poti imagina, dar si satisfactia este pe masura.

      Ștergere