duminică, 29 aprilie 2012

Tort nunta Trandafiri roz si mov, cu dantela ivoir

Nunta, este un eveniment important din viata oricarei femei, iar tortul miresei, este unul dintre momentele mult asteptate. Mireasa, il alege cu multa grija, cauta, se informeaza, vizioneaza, degusta, si in final alege. Pentru ea, spectacolul oferit de tort, este unul dintre cele mai importante, as putea zice, ca urmeaza dupa alegerea rochiei. Si cum o rochie perfecta nu este usor de gasit, tot asa nici tortul nu il poti lasa la voia intamplarii. El trebuie sa te reprezinte, sa fie in armonie cu locatia, sa ofere spectacol, si sa fie bun.
Mihaela, mi-a marturisit ca ea a avut parte la nunta de tortul perfect. A fost exact asa cum si l-a inchipuit. Si l-a dorit mult, si l-a avut. Mihaela, va urez tie si sotului tau, ani multi si fericiti !
Acum, cred ca ar fi cazul sa vedem si noi cu ce s-a mandrit Mihaela, si de ce nu, cu ce ma mandresc si eu !







38 de comentarii:

  1. Mama mia ce tort....efectiv sunt fara cuvinte.Trandafirii sunt mortali.Mii de felicitari...sunteti inegalabila! Mihaela(Torino)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau sa-ti fac o marturisire: am inceput sa ma uit pe Facebooc la torturi, dar sa sti ca asa frumoase ca ale tale, facute cu mult bun gust si olfactiv si gustativ, nu am vazut. Faci niste flori minunate si creezi niste personaje nemaipomenite. Nu am cuvinte.Felicitari. Rosemary

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult rafinament.BRAVO..CLAUDIA P

    RăspundețiȘtergere
  4. Armonia si finetea cu care ne-ati obisnuit. Este un mare noroc pentru un incepator sa-si poata insusi exigenta dv. Deosebit de frumos. Cu multa admiratie, Mihaela E.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos>si dantela foarte frumoasa si parca altceva...un decupator deosebit...de unde la-ti cumparat...
    Felicitari!
    Daniela Costea

    RăspundețiȘtergere
  6. Pur si simplu superb...elegant si de bun gust... felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alta poveste!Asteptam si un astfel de decor!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt fara cuvinte...
    E ca si cum asteptam sa inceapa valsul la palat!
    Felicitari??? bravo?? e prea putin...

    Laura Nechita

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos, ca de obicei..Doamna Viorica, v-am adresat o intrebare pe facebook si mi-ati spus ca imi raspundeti pe blog. Deci, va rog sa-mi dati un sfat: trebuie sa fac un tort pentru 60 de persoane si m-am gandit sa-l fac rotund cu 3 etaje. Credeti ca ar fi ok? Nu am mai facut pana acum pentru atatea persoane. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna! Mihaela Tatar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un tort pentru 60 de persoane, poate sa aiba trei, patru sau cinci nivele. Fiecare reteta de tort are o alta greutate. Un tort sa zicem cu un diametru de 25 cm, poate avea, functie de compozitie, 4, 3, 2 kg. Asa ca nu am eu cum sa iti spun ce structura trebuie sa aiba tortul tau. Tu trebuie sa iti calculezi, functie de diamtre, inaltime, si compozitie. Abia atunci poti compune si dimensionarea tortului.

      Ștergere
    2. Va multumesc frumos, doamna Viorica! Tatar Mihaela

      Ștergere
  10. unde ai fost cind am avut eu nunta?????????????
    Tortul este visul miresei
    Acesta este pur si simplu un vis

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc mult tuturor celor care v-ati rupt din putinul timp pentru a scrie cateva cuvinte. Va iubesc pe toti si voi reveni cu alte torturi. Pe diseara !

    RăspundețiȘtergere
  12. cate kg are tortul? ce diamerte au blaturile? pt cate persoane ajunge? este deosebit si deci sunt multe intrebari la care as vrea sa aflu un raspuns?sunteti unica. donna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Donna, nu are importanta. Cand concepi un tort, il faci functie de nr de persoane, dar dimensiunile blaturilor sunt functie de compozitia pe care o foloseste fiecare.

      Ștergere
  13. Draga Viorica!Trebuie sa va fac o marturisire.Asa imi place munca dvs.ca nu am vrut sa va impart cu ceilalti ardeleni de ai mei.Asta nu a insemnat egoism pentru ca cei care au meritat au putut admira cele mai frumoase torturi la mine pe facebook.Acuma abia a venit timpul la mine sa va arat la toata lumea.Sunteti un idol pentru noi ,deci si pentru fiica mea ,cea cu care am inceput aceasta arta dulce.Mi-e frica ca nu ajungem la nivelul dvs.niciodata,mai ales pentru ca noi nu am invatat de la nici o scoala de marii maistri cofetari.Nu exista o zi sa nu ma uit la munca dumitale.Cand apuc pe facebook VIO deja sunteti pe pagina.Cu alte cuvinte iara va admi si iara si iara.Va doresc multa sanatate pentru aceasta munca gigantica si exceptionala.Cu drag;Rozalia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rozalia si sper din tot sufletul sa ajungi sa faci torturi la fel de frumoase.

      Ștergere
  14. Buna... eu sunt incepatoare, dar am o curiozitate, am observat ca tortul de la baza e mai ingust ca cele de sus, care este motivul ? e alta umplutura ? Sau din cauza ca diametrul e mai mare nu a fost nevoie sa fie asa inalt ? E minunat tortuletul... eu inca nu am facut nici un tort etajat... nu am avut ocazia :P fac doar pt familie, si nu suntem asa multi :) dar torturile dumneavoastra sunt mnunate, si acesta in mod special poate voi face si eu asa capodopera candva (pe cine mint, ca sunteti de neegalat, auzi la mine sa fac asa ceva :)) ) Magnifica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tortul de la baza are aceeasi umplutura. Si el poate fi mai inalt sau nu, functie de cantitatea de tort necesara. Cel de la baza fiind mai mare, daca l-as fi inaltat, as fi avut o cantitate foarte mare de tort, ceea ce ar fi depasit cu mult necesarul.

      Ștergere
  15. Multumesc de raspuns, sunteti mereu f amabila. Daca nu va cer prea mult... ca am vazut ca multe persoane sunt interesate... Daca o sa aveti dumneavoastra timp vreodata, sa ne spuneti cum se calculeaza tortul la nr de persoane? Eu, incepatoare fiind, credeam ca e in functie de diametrul tortului, asa am gasit din ce cautari am facut pe internet... dar vad ca conteaza si inaltimea si diametru... Cand puteti dumneavoastra ne-ar fi de mare ajutor tuturor. Daca nu se poate va intelegem... stiu cata munca e la un singur tort...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, tot functie de compozitia tortului se calculeaza si portia. O portie poate fi de 100-120-150 gr de tort net. Adica nu iei in calcul fondantul ce acopera tortul si nici decorul. Spun acest lucru pentru ca poti pune unuia in farfurie o felie de tort si altora un trandafir sau un ursulet. Un tort cu crema usoara, din frisca sau mai stiu eu ce, poate fi o portie de 100 gr. Un tort compact, la 100 gr, felia este prea subtire, chiar meschina, asa ca poti merge la 120-150 gr.

      Ștergere
  16. Multumesc de ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
  17. incerc sa spun ceva despre aceasta creatie si nu reusesc;ma intorc si-l privesc,si-l admir,iarasi si iarasi si cuvintele palesc;impozant,elegant,dar de o eleganta sublima,calda,divina;trandafiri,cum numai natura stie sa creeze,imbracati in culori cum numai viorica stie sa asorteze.dantela ivorie ,icoroneaza creatia:arta pura.un alt tort,care se inscrie in lista preferatelor mele.il ador si ador arta ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place sa il privesc. Si daca ai fi vazut-o pe mireasa cu lacrimi in ochi la vederea tortului ei, si cum m-a imbratisat si nu contenea cu multumirile, spunand ca ea va avea la nunta ei , cel mai frumos tort.

      Ștergere
  18. Intradevar este cel mai frumos tort pe care l-am vazut, sunt muta de uimire, ce poate sa-si doreasca mai mult cineva la un asemenea eveniment,cu siguranta ia-ti facut fericiti si pe acesti tineri , jos palaria in fata d-voastra. Violeta Pop

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Violeta. Eusunt foarte mandra de acesta creatie.

      Ștergere
  19. Ma numesc Mihaela si tortul a fost facut de Dna Viorica pentru nunta noastra.Am visat sa avem un tort decorat cu trandafiri si dantela si Dna Viorica ne-a implinit acest vis care a adus nuntii noastre un plus de spectacol, incantare si savoare.
    Toti invitatii au asteptat acest moment al tortului si au fost impresionati, au spus ca este delicios si fin, nu numai spectaculos, iar parerea mea personala este ca fotografia tortului, desi foarte reusita, nu transmite sentimentele de satisfactie, bucurie, incantare pe care le-am sintit eu stiind ca este tortul meu, si nici pe cele de nerabdare si bucurie ale invitatilor, stiind ca il vor si gusta....
    As vrea sa confirm ceea ce ati spus Dvs mai sus ca am plins de bucurie cand am plecat cu tortul de la Dvs, am plans si cand l-am taiat, dar foarte impresionati am fost in momentul in care am aflat ca sunteti de acord sa ne faceti tortul comandat cu foarte putin timp inainte de nunta.
    Va dorim numai bine si putere de a bucura si alte mirese, si alti copii, si alti sarbatoriti.
    Cu respect,
    Mihaela, Robert si Philippa Balla

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, iti multumesc. Si tu mi-ai facut o mare bucurie, asa ca efortul meu a meritat pe deplin.

      Ștergere
  20. Am vazut multe torturi dar ale dv. sant cele mai...perfecte.Felicitari si va urmaresc cu mare interes.Adina Bolog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Adina. Diseara, ai sa vezi un alt tort de nunta, la fel de spectaculos.

      Ștergere
  21. as dori sa stiu de unde ati achizitionat decupatoarele de dantela pentru acest tort caut de multa vreme sa cumpar si eu, tortul este superb
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Acelea nu sunt decupatoare. Sunt mulaje, pe care le am din state. Dar am vazut si pe unele site-uri din UK.

      Ștergere
  22. Este tortul meu preferat! Este magnific!

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamna Viorica, am inceput de putin timp sa-mi bucur privirea cu torturi facute de dumneavoastra. Sunt mirifice. Ai impresia ca poti intinde mina sa ridici un trandafir si sa-l mirosi. Va felicit pentru tot ce creati . Cu drag si profunda admiratie, Anca Hincu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anca draga. Ma bucur ca te numeri printre admiratorii mei.

      Ștergere