sâmbătă, 10 martie 2012

Flori, fluturi si putin de mov

Acest tort a fost pentru aniversarea Alinei. Douazeci de ani ! O varsta minunata, pentru care a dorit un tort pe masura. Ea adora movul, florile si fluturii. Asa a vrut sa fie tortul ei, si mi-a trimis chiar si o fotografie cu ceva asemanator. Tortul a facut senzatie printre prietenii ei, si ea a fost in culmea fericirii, ca a avut la aniversare tortul dorit. Imi place mult cum a iesit. Pana a venit sa il ia, faceam ce facea, si mai deschideam frigiderul sa il admir. Abia asteptam reactia ei la vederea tortului. A fost peste asteptari.

71 de comentarii:

  1. Maaai muuult decat SUUUUUPEERB!!!!!......Sssuupeer felicitarriii!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut superb! Parca ar fi din povesti. N-am vazut in viata mea un tort mai frumos. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. e superb, iar florile le-am admirat deja cand le-ati postat pe fb.... dar pe tort arata si mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador sa fac torturi cu flori. Sunt delicate, elegante, si imi plac la nebunie.

      Ștergere
  4. e superb, arata minunat... iar florile le-am admirat cand le-ati postat pe fb dar pe tort arata si mai bine.... Un weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  5. Un adevarat spectacol de primavara! Felicitari din toata inima! Pana si fluturii au poposit pe asa frumusete si parca nu vor sa isi mai ia zborul! Panselutele sunt atat de frumoase! Extraordinar tablou ne-ati pregatit, weekendul este deja mai frumos:) Va pup!
    Laura Nechita

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare,mare bucurie!Primavara ne-ai adus-o tu cu flori minunate si fluturasi colorati.Iti multumesc pt binedispunerea pe care ne-o dai!cealalta Viorica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am profitat de primavara, sa fac niste flori noi, si evident niste torturi frumoase.

      Ștergere
  7. Ce artaaaa!!!!!!!! Deosebit! Cum ati facut fluturii? anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anca. Fluturii ? Cu ajutorul unui mulaj.

      Ștergere
  8. O adevarata opera de arta.FELICITARI!Va multumim ca ne incantati privirile cu asa minunatii,sunteti o adevarata maestra.Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow!!! un tort mai mult decat perfect! Si imi place ca e cu mov :). felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. O incantare pentru ochi si o mangaiere pentru suflet.Este perfect,perfect si are o gingasie deosebita.Va admir foarte mult.In fiecare zi cand ajung acasa si deschid calculatorul prima intrare este aici. E similar cu prezenta la un spectacol de inalta clasa.
    Tonurile de culoare am inteles ca se dau cu colorant dunst , dar imediat dupa modelare sau dupa uscare? Ma gandesc ca fiind praf nu stiu cum se face aderenta, la dv. sunt atat de reale, ca privesc si nu imi vine sa cred . Va doresc aceeasi primavara in suflet.
    Mihaela E.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, eu colorez florile dupa ce s-au uscat. Praful se prinde foarte bine. Se pot colora si inainte de a fi uscate, dar se deformeaza, ies din codite, etc.

      Ștergere
  11. Foarte frumoase!... SI panselutele... wow.. zici ca sunt reale.. de fapt totul e absolut superb, cesel si placut colorat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Un tort absolut superb, plin de culoare si veselie. Florile sunt absolut minunate iar fluturii plini de culoare m-au impresionat. E un tort de primavare foarte bine-venit!
    Lucia Oltean

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunat.... cata culoare! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. stiam eu ca va fi ceva deosebit de cand am vazut panselutele...un spectacol in mov!minunat!spectaculos,delicat!daca as fi la fel de talentata ti-as face un tort dedicat mainilor tale!

    RăspundețiȘtergere
  15. stiam eu ca urmeaza ceva deosebit de cand am vazut panselutele....o feerie in mov!spectaculos,delicat,deosebit!daca as avea talentul tau,as dedica un tort mainilor tale

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga mea Viorica , in primul rand La Multi Ani ! de 8 Martie. In al doilea rand Felicitari pt. toate torturile... sunt MINUNATE . Ma intreb de multe ori de unde-ti vin atatea idei ! Florile de la ultimul tort, in special freziile parca sunt reale! Eu inca nu am incercat sa fac frezii... am facut numai trandafiri si crin si mi-au iesit(zic eu dar nu ca sa ma laud superbi) . De multe ori cand imi iasa ceva frumos si eu fac ca si tine: fac ce fac si ma duc la frigider. Ti-am trimis o cerere pe facebook !
    Te pup si in continuare Succes in a bucura si multumi sufleteste pe cei din jurul tau . ( daca te uiti pe Fb, zi-mi si mie parerea ta despre torturile mele ) Pupici , Antonela

    RăspundețiȘtergere
  17. Waw !!! cum sa maninci frumusetea asta???e superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. DRAGA noastra DOAMNA Viorica...e pentru prima data cand intru sa las un comentariu, spre rusinea mea. Ca mine cred ca sunt foooarte multe persoane. In schimb nu incetez sa intru pe blogul d-voastra cu nerabdare,in fiecare zi, ca si toti ceilalti care nu lasa un mesaj. Ma bucur ca un copil la vedera unei jucarii, de fiecare data, in fiecare zi,cand postati ceva nou...Toate torturile sunt extraordinare, ne surprind mereu, fie cu originalitatea lor, fie cu echilibrul culorilor sau cu detalii la care nu gandeam, ori cu perfectiunea decorului. Sunt muncite ore, zile in sir...noi care suntem indragostite de aceasta arta "efemera", cum spuneti mereu, stim asta.Dar stim ca..merita. Nu? Satisfactia este pe masura efortului,sau chiar peste. Cineva a spus, ca sunteti cea mai tare...are dreptate. Este si parerea mea. TALENT SI DARUIRE. Felicitari pentru torturi. Iar noua vizitatorilor nu ne ramane decat sa-i multumim Domnului ca v-a inzestrat cu un suflet minunat si ne impartasiti arta decorarii torturilor. Va sarut cu drag si va doresc multe primaveri frumoase.
    Mariana S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, ma bucur ca ti-ai luat inima in dinti si mi-ai scris. Cuvintele tale ma umplu de bucurie. Te mai astept.

      Ștergere
  19. E ORA 1 NOAPTEA .AM REUSIT SA TEMIN TREABA PT AZI , SI ZIC HAI SA VAD SI EU CE MAI E NOU.SI OAUUUUU.SOTUL MEU CAND V-A VAZUT TORTL A ZIS : MAMA , MAMA , IN VIATA MEA NU AM VAZUT ASA CEVA .CHIAR SE MANANCA?
    DECI SE MAI ADAUGA UN FAN LA LISTA DVS.FELICITARI DNA VIORICA SI INCA O DATA VA MULTUMESC PT TOATE LUCRURILE FRUMOASE PE CARE LE-AM INVATAT DE LA DVS.VA PUP!
    MIHAELA STOICA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a marcat Mihaela. Sper ca lista mea de fani sa fie cat mai lunga. Nu trebuie decat un Like la pagina mea de facebook.

      Ștergere
  20. superb tortul.cum ati facut panselutele,fluturii si mai ales de unde pot cumpara sarmulitele pt flori si martipan colorat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarmulitele, fondantul sau martipanul le gasesti la Lumea basmelor. La cealalta intrebare, raspunsul l-am dat mai sus.

      Ștergere
    2. Cuvantul ,,felicitari" este prea sarac pentru ceea ce realizati dumneavoastra! Cand privesc comorile care va ies din maini, imi aduc aminte de perioada copilariei, cand citeam povesti cu zane si baghete fermecate... Eu cred ca dumneavoastra aveti o astfel de bagheta magica :-) si ca tot ceea ce va propuneti, realizati.
      Imi dau seama cate ore de munca si de migala presupun astfel de capodopere, dar felul in care ni le prezentati noua - lasa impresia ca totul ,,curge" lin si usor si repede... Va apreciez mult pentru aceasta si va doresc muuuuuulta sanatate, sa ne puteti incanta privirile si papilele gustative cat mai mult! Cu mult drag si respect, Cami

      Ștergere
    3. Cami, eu cred ca undeva, cineva, acolo sus, ma iubeste. Si mi-a dat bagheta magica, cu care pot face multi oameni fericiti.

      Ștergere
    4. Cu siguranta! Si ne rugam ca Cel ce va iubeste asa de mult, sa va dea multa putere de munca si sanatate, sa va bucurati de familia dumneavoastra si de toti cei pe care ii faceti fericiti cu atatea bunatati frumoase!

      Ștergere
  21. abosult superb tortul...atata culoare...ador torturile cu fluturi iar acesta il incadrez la categoria torturi de admirat, o opera de arta. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt o alta Mariana, dar as putea prelua foarte convenabil cuvintele Marianei de mai inainte, fiind si eu la primul comentariu pe pagina d-voastra. Feeria din imaginile pe care ni le-ati impartasit impunea stergerea oricarei urme de timiditate, cu toate ca zi de zi ne uimiti cu creatiile d-voastra extrem de minutioase si pline de viata. Trebuie sa se mai inventeze cuvinte pentru a va multumi pentru devotamentul cu care reusiti sa ne indrumati si sa ne sfatuiti cu atat precizie. De prin noiembrie anul trecut va urmaresc aproape zilnic, iar claritatea explicatiilor d-voastra mi-a dat curajul sa incerc sa fac si eu cateva surprize dulci familiei mele. A devenit o pasiune pe care nu stiu cum sa o stapanesc, ma acapareaza, cu toate ca fac cate un tort doar pentru cei apropiati (dar abia astept sa se impuna sa mai fac ceva). Despre calitatea lucrarilor mele nu am nici o pretentie, dar nivelul la care am ajuns (indiferent cat de coborat sau de ridicat) se datoreaza in exclusivitate d-voastra. Va multumesc pentru ceea ce sunteti! Trebuie sa ma opresc din scris (va ocup prea mult loc), dar fara sa simt ca am reusit sa exprim in cuvinte toata recunostinta pentru o persoana ata de deschisa cum sunteti.
    Mariana Medeleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, sunt fericita ca si tu ti-ai invins timiditatea si ai inceput sa-mi scrii pe blog. Ma bucur ca iti pot fi de ajutor cu postarile mele. Eu inteleg foarte bine ce mult inseamna aceasta pasiune ce te acapareaza placut, si te umple de fericire.

      Ștergere
  23. Buna seara, doamna Viorica. Sarmulita care sustine fluturasii tot de pe lumea basmelor ati cumparat-o? Ma tot documentez pentru ziua mea de nastere de saptamana viitoare si vad atatea lucruri minunate si am atatea idei de nu mai stiu ce sa fac pana la urma. Sper totusi sa-mi iasa ceva frumos, caci am aproape tot ce trebuie pentru realizarea ornamentelor, in special articolele dumneavoastra despre *Cum se face*. Sa aveti parte de o seara placuta! Mihaela Tatar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Mihaela. Este acea sarma aurie, de la Lumea basmelor.

      Ștergere
  24. Superb! Minunate floile pe care le faci! Ma tot gindesc,la ce grosime intinzi pasta ca iti ies asa de reusite florile. Mi-am cumparat si eu decupatorul de margarete, si ceva nu stiu, ca se tot rup, cind le scot din decupator. Am colorat pasta cu rosu,si dupa ce am scos-o din frigider am framintat-o cit de bine am putut, si parca tot a mai ramas pori prin ea. Unde am gresit? Rosemary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosemary, in primul rand, nu stiu cu ce pasta lucrezi. Apoi fiecare fel de floare se lucreaza intr-un anume fel. Pentru unele flori intind pasta ca o foita de hartie, aproape transparenta, pentru altele trebuie putin mai grosuta, pentru a putea apoi sa fie lucrata.

      Ștergere
  25. Buna ziua
    Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri. Blogul meu este - http://auto-iasi.blogspot.com/ ( daca sunteti de acord la mine titlul este Auto Iasi)
    Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este corcosan@yahoo.com).
    O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere
  26. Sunt Mirela Ca de fiecare data cand intru pa acest sait sunt uimita de minunatiile ce le faceti.Este un tort supeerb!Puteti sa imi spuneti ce dimensiuni au blaturile?la cate persoane ajunge un astfel de tort?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. diametrele torturilor sunt de 30, 22, 16. Acest tort are aproximativ 10 kg net, adica fara pasta de zahar ce il acopera si fara decorul aferent.

      Ștergere
  27. Un tort absolut superb!oare cat cantareste?M-as bucura enorm daca mi-ati spune ce dimensiuni au blaturile si la cate persoane ajunge.Va multumesc.Cu drag,Miewla

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest tort este MAXIM DE FRUMOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu am cuvinte !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela. Te astept sa vii din urma.

      Ștergere
  29. Viorica, pasta am facut-o dupa reteta ta. Am respescat intocmai cantitatile (am cintar cu afisaj electronic) dar zaharul l-am macinat eu, l-am dat de doua ori prin risnita si l-am cernut de fiecare data, iar la amidon am pus putin in plus. Nu cunosc care este rolul amidonului in zaharul de cumparat si cit afecteaza reusita retetei. Am mai facut o data pasta dar cu zahar de cumparat, si mi-a iesit mult mai buna decit asta. Am avut probleme la decupatorul de margarete, ca nu imi ieseau petalele si trebuia sa le ajut cu mina, si atunci mi se deformau sau se rupeau. Am renuntat la margarete , am facut altfel de floricele,dar am sa incerc din nou atit pina cind imi vor iesi. LIPSA DE EXPERIENTA!. Rosemary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosemary, nu se foloseste zahar tos, chiar daca il rajnesti de 10 ori. Nici zaharul pudra nu orice marca este buna. Eu folosesc acum doar Coronita. Amidonul este foarte important. El ar trebui sa existe suficient in zaharul pudra cand il cumparam, dar se pare ca in ultimul timp, nu mai este de ajuns.
      Pasta obtinuta eu o folosesc doar la imbracat torturile. Pentru decoruri, fondant de la Lumea Basmelor.

      Ștergere
  30. Multumesc mult pt sfat. Rosemary

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru ca am citit toate comentariile de mai sus mi-am facut si eu curaj sa scriu ceva: este greu sa gasesti cuvinte potrivite unei persoane care te lasa mut!!!
    D-na Viorica sunteti o persoana extrem de talentata,muncitoare, perseverenta,ambitioasa, neobosita, neinvinsa...Pentru dvs orice obstacol este o adevarata provocare, orice imposibil devine posibil. Am si eu ceva idee de cat se munceste la un tort asa ca apreciez si inteleg cat efort este in spatele acestor "fotografii".
    Tot respectul meu! Sunteti la nivelul unui adevarat maestru cu ani de munca si studiu!! Felicitari din toata inima si multa sanatate!
    Virginica Dascalu
    PS Va iubesc din toata inima!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Virginica, ma bucur ca ti-ai facut curaj sa imi scrii. Imi face placere sa comunic cu toti cei ce imi calca pragul site-ului meu. Te mai astept.

      Ștergere
  32. ma intereseaza cum si din ce creati fluturii,florile si celelalte figurine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. In locul tau as incepe intrebarea cu : Va rog , imi puteti spune din ce sunt realizati fluturii si florile ?

      Acum, considerand ca ai rectificat, am sa iti raspund. Sunt realizati din fondant.

      Ștergere
  33. Incredibil ! Nu am vazut in viata mea ceva atat de frumos ! O prietena mi-a trimis acest link, si-ar dori pentru fetita ei, o astfel de capodopera. Fantastic ! Felicitari !

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  34. Doar vazand ce faceti ,vreau sa va spun ca va iubesc.Felicitari!Ma numesc Mirela si va scriu din Spania.

    RăspundețiȘtergere
  35. Este un tort superb,fluturasii sunt geniali dar mai ales culorile....un tort perfect ,unul dintre preferatele mele!FELICITARI!! Ilinca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilinca , multumesc, si te astept oricand pe blogul meu.

      Ștergere
  36. Superb. Imi doresc si eu pentru nunta un asemenea tort.

    RăspundețiȘtergere