joi, 26 ianuarie 2012

Trandafiri rosii

Un tort potrivit unei aniversari. Un cadou frumos si delicios. Asa s-a gandit si Anca, sa ii ofere mamei ei. Darul ei a avut efectul scontat. Mama ei s-a bucurat foarte tare, si a fost impresionata de acest tort, atat ea, cat si invitatii sai.

52 de comentarii:

  1. cat de frumos!!!!!!!!! parca sunt reali!!!!minunat

    RăspundețiȘtergere
  2. cata delicatete si eleganta!Etichete:bijuterii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, ca de obicei, nimic nu iti scapa. Multumesc mult.

      Ștergere
  3. Superb ca de fiecare data ne uimesti,sunt curiosa cum ai facut bordura de pe magine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victorita, ceea ce vezi pe fatada tortului este o fasie foarte subtire de pasta de zahar, gata imprimata.

      Ștergere
  4. Incantator arata cu imprimeul pe care l-ai facut,trandafirii par ca "turnati" pe el,superb contrastul,ce noroc cu masinuta ta,apropo sa vezi ce surpriza am avut,de revelion la fel ca tine,m-a sunat Lissa(Lissa`s cakes)sa-mi ureze sarbatori fericite ,mi-ati facut amandoua o mare surpriza,la care nu ma asteptam,am fost tare imresionata si ne-am imprietenit,de atunci an mai vb de cateva ori la telefon si nu mi-a venit sa cred cand ieri am primit de la ea un cadou nepretuit,atat ca gest,cat si ca continut,mi-a trimis un set de ala verde cu 24 de decupatoare pe care eu mi l-am dorit tare mult,6 coloranti,danteluta de pus in jurul tortului,sidef auriu,forma pt banner,sucitoare si inca cateva lucruri,pur si simplu m-a impresionat ca o persoana straina,nu de mult,s-a gandit la mine,are un suflet extraordinar de mare,abia astept sa le incerc,in sfarsit pot sa reproduc(mai stangaci) floricelele tale,te pupik

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult pentru tine Doinitza, si am in continuare toata admiratia si tot respectul pentru Lissa.

      Ștergere
  5. Frumos,elegant,potrivit pentru o mama.Superb!Tizza ta

    RăspundețiȘtergere
  6. Un talent extraordinar! un simt al culorii iesit din comun, dupa cum o demonstreaza tortuirle tale! sincere felicitari!
    Ceea ce nu-mi explic, estecum faci desenul acela cu negru pe pe partea laterala a tortului?Brenda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brenda, multumesc mult. Am raspuns deja la aceasta intrebare, dar iti raspund si tie. Este o fasie foarte fina de pasta de zahar gata imprimata.

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Multumesc Giovana, si multumesc si pentru atentionare.

      Ștergere
  8. si eu tot asta ma intereseaza de cum ai facut desenele de pe margine te rog ffffffffffff frumos desvele secreu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mia, nu este secret, citeste mai sus ca am mai raspuns.

      Ștergere
  9. da intadevar super,felicitari draga.

    RăspundețiȘtergere
  10. salutari dna.Viorica, in afara reverentei pe care o fac in fata creatiilor dumneavoastra, eram curioasa, si imi cer scuze daca indraznesc, cum ati facut modelul de pe funda si de pe margine? banuiesc ca nu e facut cu mana pentru ca e perfect....desi la dvs. nu ma mira....numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Violeta multumesc, iar raspunsul la intrebarea ta il gasesti mai sus.

      Ștergere
  11. intradevar superb,si eu fac torturi dar nu asa perfecte .
    pe mine ma intereseaza cum faci trandafirii ,sau daca ii cumperi?
    dar oricum montajul este perfect.felicitari,Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, tot ce vezi pe blogul meu, este facut de mine.

      Ștergere
  12. F.frumos... dar iata doamna ca se vede din ce in ce mai clar detasarea, distantarea d-doastra de noi, vizitatorii de site.
    Va-ti schimbat...sigur,la romani minunea tine 3 zile, nu?
    Toata lumea intreaba cum este facuta marginea de vreo doua torturi incoace si raspunsul este ambiguu...pasta impimata! in ceata...
    diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat este de usor sa dai cu pietre ! Este mult mai usor decat sa citesti comentariile. La fiecare postare mi se pun aceleasi si aceleasi intrebari. Si daca ar fi doar atat. Zilnic primesc zeci de mailuri unde fiecare tortareasa cu mai multa sau mai putina experienta, ma intreaba cate ceva, iar eu incerc atat cat pot sa raspund. Dar nici asta nu este tot. Mesajele private de pe Facebook. Si acolo sunt cu zecile. Toata lumea ma intreba, imi trimite poze cu ceea ce au realizat, si imi cer sa imi dau cu parerea. Acesta este cel mai greu. Nu sunt in masura eu sa apreciez arta altora. Dar sunt de admirat ca incearca, se straduiesc, invata, se pefectioneaza, si asta este minunat. Si crezi ca am incheiat lista. Nu. Te inseli. Stau cate o jumatate de ora la telefon, explicand cum se face una alta, atunci cand intrebarile pe mail sau facebook, sunt prea multe, sau imi este prea greu sa explic in scris. Si mai este ceva. Multe fete, au beneficiat si beneficiaza de timpul meu, de cunostiintele mele, de ceea ce eu descopar singura, si asta in casa mea. Aceste fete vin si le invat incepand cu ABC-ul acestei arte, sau umpland golurile din ceea ce stiu deja, sau corectand ceea ce fac gresit. Si asta fara nici o plata, si fara nici o obligatie. Pur si simplu pentru ca simt nevoia sa ofer si altora ceea ce mi-a oferit Dumnezeu. Spui ca raspunsul este ambiguu, ha, ma faci sa rad. Cand am raspuns ca se cheama Transfer sheets, au sarit la mine. Ce nu stiu sa le explic pe romaneste ? Asa ca asta am facut. Si asta este. Si o repet. Sunt fasii de pasta de zahar gata imprimate. Le-am primit din state, de la un cake designer, care a fost foarte impresionat de creatiile mele, si care a dorit sa ma rasplateasca si ajute in acelas timp, trimitandu-mi diverse lucruri ce ma pot ajuta in acest domeniu. La inceput, nici nu stiam cum se cheama aceste foi de fondant imprimate, asa ca nu aveam cum sa le spun.
      Imi spui ca m-am schimbat. Nu, nu m-am schimbat. Sau poate ca da. Mi-am pierdut increderea in oameni. Am inceput sa vad ca se folosesc de mine, ca apoi sa arunce cu pietre. Dar nici asta nu este bine. Este pacat ca acele fete ce merita cu adevarat sa le ajut, sa nu beneficieze de acest lucru, din cauza ta si a altora ca tine. Oricum, cele ce au fost si cele sunt ajutate o pot spune si singure.

      Ștergere
    2. Si pana la urma, fata draga, cine si ce obligatie are fata de tine????!!! mai bine inveti putina gramatica, ce zici? Laura N.

      Ștergere
    3. Incep prin a va spune ca va apreciez foarte mult, pentru torturile superbe pe care le faceti dar si pentru faptul ca ne impartasiti din secretele acestei arte. Eu una de cand v-am descoperit m-am apucat si eu de ornat torturi si datorita d-voastra imi place foarte mult sa fac torturi.
      In legatura cu comentul de mai sus, al Dianei, nu pot sa am decat parere de rau ca a vorbit asa urat despre d-voastra. Eu ma bucur de fiecare data cand ne dezvaluiti cate un secret.Uneori consider ca ne spuneti mult prea mult. Ca orice arta trebuie sa aiba secretele ei pe care sa le descoperim singure nu sa ne fie date mura in gura. Madalina

      Ștergere
    4. Ooooo, am uitat de mult rautatile spuse de ea. Dar nu-i nimic, au mai fost intre timp si altele, si altele, si vor mai fi. Dar eu le ignor total. Nu au decat sa scrie. Cand atatia oameni care au beneficiat sau nu de torturile mele, ma admira si isi exprima acest lucru, ce as putea sa doresc mai mult ?

      Ștergere
  13. Cata eleganta! N-avea cum sa nu fie impresionata, e superb!

    RăspundețiȘtergere
  14. trandafirii lui viorica sint din soiul GRAND PRIX. Perfect facuti, si intr-o IKEBANA , crenguta de iedera ii da acel farmec.Aranjament simplu, frumos, si de mare efect . Acum ajutati-ma si pe mine cu o reteta de pasta icing.Am facut-o de pe o reteta de pe internet si nici cum nu se intareste. Va multumesc. Rosemary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta mea de pasta de zahar. O gasesti pe blog, la seciunea Cum se fac... Eu doar cu ea imbrac torturile si sunt foarte multumita.

      Ștergere
  15. Stau si ma minunez la fiecare tort pe care il faceti.Sunteti extraordinara nu numai datorita talentului dar si ca om.Ma bucur nespus sa observ ca mai exista printre noi in ziua de azi oameni care ofera si nu asteapta nimic in schimb.Sunteti un model pentru multe dintre noi si cred ca nu ar trebui nici macar sa va pierdeti timpul citind mesajele rautacioase ale celor invidiosi.Imi pare rau ca exista oameni care nu va apreciaza si arunca cu pietre ....
    Cu respect,Irina B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Irina. Ai dreptate. Ar trebui sa sterg asemenea comentarii, dar partea proasta este ca le sterg doar de aici din PC, in schimb din suflet nu le pot sterge. Este dureros sa vezi ca oameni carora le-ai impartasit cu drag tot ceea ce stii, acum te lovesc. Asta te face sa nu mai doresti sa ajuti pe nimeni. Dar eu am sa o fac in continuare.

      Ștergere
  16. Viorica,pasta de zahar am facut-o dupa reteta ta si mi-a iesit perfect. Chiar am facut si niste trandafiri, frunze si am decupat niste floricele.Sint multumita de mine pt.inceput. Nu am reusit sa fac pasta aceea de zahar cu care sa scriu pe un tort de ciocolata. Mi-a curs in toate partile.Noroc ca am incercat-o inainte de a scrie direct pe tort, pt. ca altfel eram de tot risul.Am lasat tortul asa,doar cu floricele si trandafirasi portocalii si galbeni si floricele mici albe, frunze verzi.Familia mea a fost incintata de ce am reusit eu sa fac, m-a laudat, tortul a fost foarte gustos, facut din blat si umplut cu cremele descrise de tine, cu cacao si stafide, si din vanilie pe care am pus mix de nuci, alune si migdale. Mi-am preparat si am si eu in camara. Si sti vorba aceea, degeaba ai vointa, daca n-ai putinta dar mai mult stiinta.Eu vreau aceea crema sau pasta cu care sa pot sa scriu pe tort. Rosemary.(poate este f. simplu, dar eu nu stiu)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosemary, chiar nu stiu la ce pasta te referi. Eu credeam ca este vorba despre Royal icing. Cu aceasta tehnica se poate scrie foarte frumos. Eu inca nu am incercat-o, dar am vazut ce se poate face cu ea.

      Ștergere
  17. Nu va mai necajiti, doamna Viorica! Stiti vorba aia cu vulpea si strugurii...Cine nu v-a citit fiecare postare si fiecare comentariu, nu stie tot ce ati explicate despre fiecare element,desi am vazut ca doamna se considera 'de-a casei' pe blogul dumneavostra.
    Desi vad fel de fel de torturi,mai frumoase sau mai putin, ale dumneavoastra au ceva aparte. Sunt nemaipomenit de vesele si pline de culoare ca o cutie de jucarii!Sunt torturi care te lasa cu gura cascate si prin alte parti, dar astea au ceva magic,nu doar o figurina pe un tort!
    Nu va mai necajiti din cauza unor comentarii ca cel de mai sus, fetele care chiar vor sa invete si va vad ca pe un guru se vor simti stanjenite sa va mai intrebe ceva. Doar pt o doamna care nu si-a baut cafeaua si e morocanoasa...

    RăspundețiȘtergere
  18. Raman socata sa vad cata lipasa de respect din partea acestor oameni care nu stiu sa aprecieze adevarata valoare a d-voastra. In primul rand pentru aceste lucruri minutate pe care le creati si apoi pentru faptul ca impartasiti toate secretele acestei arte cu noi, niste straini fata de care nu aveti nici o obligatie. Se vede ca aveti un suflet mare si ca faceti totul din pasiune si din dragoste. De ce nu va citeste in intregime blogul sa vada ceate zeci de persoane va lauda si va admira pentru ceea ce creati.
    Acum trei luni am intrat pe blogul dumneavoastra din greseala, o sapatamana mi-a luat sa citesc cap coada fiecare inscriere de-a dumneavoastra. Nu mi-a venit sa cred ca poate cineva sa realizeze niste lucruri atat de perfecte. Nu am nici o treaba cu cofetaria, de meserie sunt profesor dar iubesc frumosul si pe cei ce au harul de la Dumnezeu sa realizeze aceste minunatii.
    Usor usor m-am imbolnavit si eu de acest microb si am inceput sa experimentez reteta tortului si a pastei de zahar, apoi am modelat flori si figurine. Sunt foarte multumita de pasta iar tortul de un adevarat deliciu. De multe ori am vrut sa va scriu dar m-am gandit ca sunteti destul de ocupata si nu are rost sa va mai deranjez si eu. Acum insa o fac pentru ca am fost foarte indignata de ce a scis aceasta doamna Diana, si ar trebui pusa la punct de noi toti.
    De multe ori mi-am pus intrebarea de ce nu ati mai postat nimic in ultimul timp la sectiunea:''Cum se fac decorurile, pas cu pas'' m-am gandit ca timpul este devina. Ar fi un mare pacat sa nu ne mai aratati nimic din taina acestei arte.
    Toata stima si respectul, sunteti o doamna jos palaria. Mai rar la noi asa oameni.....
    Monica U

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tie iti multumesc Monica. Ma bucur ca ma sustii. Din pacate cei din bransa nu au curaj sa riposteze. Este destul de neplacut sa intri in polemici cu oameni de factura Dianei, sau cum o cheama.

      Ștergere
  19. Viorica, undeva am citit ca ai inceput sa faci trandafiri decupind dinsaten si facind flori de nunta.Exact asa am crescut si eu in casa. Aici in zona mama era singura care facea flori de nunta din saten, apoi am invatat si eu si in timpul liceului, si dupa aceea, cistigam bani alaturi de ea.Pe linga salariul de la birou, mai primeam ceva, bani care mereu m-au ajutat sa nu duc lipsa de nimic.Apoi dupa ce s-a inchis intreprinderea, mi-am deschis un magazin cu articole de nunta si flori naturale, De aceea imi plac florile.Nu stiu daca as avea curajul sa ma bag la mulajele pe care le faceti dvs. cu atita maiestrie, dar la flori cu tot dragul. Abia acum cu blogul dvs. pe care l-am descoperit intimplator, mi-am dat seama ce aranjamente frumoase se pot face din pasta de zahar. Acum sint pensionara si am tot timpul sa fac ceva frumos. De aceea intreb lucruri care par de tot risul, dar pt. mine inseamna mult. Am incercat royal icing de pe internet si am respectat cantitatile si modul de lucru, si la urma mi-a curs atunci cind am dorit sa scriu. De aceea v-am intrebat pe dvs.crezind ca la inceput ati lucrat si dvs. cu asa ceva, si pentru ca am incredere f.mare in spusele dvs. Sint diabetica, si mare experienta in torturi nu am, pentru ca daca le fac, le si maninc, si nu este bine. Voi mai incerca si alte retete.Din pacate sint multe persoane care nu-si dau tot secretul dintr-o reteta. Totdeauna mai uita ceva afara, si tie nu-ti iese reteta. Nu pe toata lumea o cheama VIORICA DINU !!! Nu stiu cu o carioca alimentara cit poti sa scri. Pina la urma acolo voi ajunge. Acum ma scuzati ca m-am intins la povesti, dar citeodata imi face bine sa mai si vorbesc,si mai ales sa va admir creatiile.Am un nepotel de 5 ani, si la fiecare tort pe care il vede aici, exclama: Buni, pe asta-l vreau.. si pe asta,si pe urmatorul,si pe toate. E fascinat de tot ce vede, si imi cere sa-i fac si lui. Va urmarim zilnic, si fiti sigura ca nu ne scapa nimic. Citesc si omentariile, pt. ca si de acolo am de invatat.ROSEMARY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosemary, Royal icingul este minunat. Cu el poti face multe lucruri. Cand imi voi face timp sa il incerc, o sa iti spun ce si cum. Oricum, felicitari pentru ceea ce intreprinzi. Aceasta lume a torturilor, de fapt a decorarii lor, este mirifica. Din pacate lumea tortareselor este o jungla.

      Ștergere
  20. Viorica, tu ai o gindire pozitiva si nu trebuie sa te necajesti. Tu sti bine ca noi te apreciem pentru tot ce faci, si petru tot ce ne destainui si noua. Rar gasesti o persoana cu atita deschidere si rabdare pentru noi. Fi mindra pt. ceea ce faci, si cu mina si cu sufletul. Eu sint incepatore, datorita tie, daca nu vedeam ce sti sa faci, nici nu-mi trecea prin cap sa fac asa ceva. Atunci cind cineva iti da mura-n gura tot secretul ei, e pacat sa nu incerci si tu.MULTUMIM pt.ca exista VIORICA DINU !!! Rosemary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg, si stiu ce simti. Acelas lucru l-am simtit si eu cu un an in urma cand timid am descoperit aceasta arta. M-a fascinat, apoi m-a acaparat. O iubesc, si imi ofera satisfactii mari.

      Ștergere
  21. Buna ziua,
    Imi pare atat de rau cand cineva raneste prin cuvinte, in acest caz, pe dumneavoastra; probabil ca asa este pe lumea asta, binele sa fie uneori, rasplatit cu rau. Dar noi va cunoastem, va apreciem si VA MULTUMIM ca ne-ati aratat si ne-ati invatat atat de multe lucruri frumoase. Eu va inteleg si stiu ca oricat am incerca, tot ne lasam afectate de o situatie. Va urez multa sanatate si forta, rabdare, sa ne mai delectati si sa ne mai invatati multe si de acum incolo. Cat despre anonima care ne-a deranjat si pe noi, un singur mesaj: sa invete gramatica limbii romane intai, daca vrea sa vorbeasca limbajul ornarii torturilor. Va salut si va pup! Laura Nechita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura. Eu mi-am promis si stiu ca voi reusi, sa nu ma mai las ranita de rautatile unor neputincioase.

      Ștergere
  22. Tortul acesta e divin, superb. Felicitari doamna Viorica. Va admir si va multumesc ca ne impartasiti din secretele dvs.
    Va pup cu drag, Blanka!

    RăspundețiȘtergere
  23. draga doamna va spun multumesc si imediat am sa va spun si de ce.acum cateva luni, am intrat pe blogul d-voasra cautand ceva retete de tort.nu am scris nimic pt.ca am ramas "cu gura cascata". nu mi-am inchipuit ca cineva poate sa realizeze asa ceva!nu-mi venea sa cred!!!cateva zile am stat cu ochii lipiti de monitor!si mi-a venit ideea!!! cum eu am un magazin alimentar,m-am gandit sa primesc comenzi de tort.si am primit!acum am saptamanal comenzi de tort si fac un ban in plus.sotul zice ca nu scot decat materia prima si restul e placere....si chiar asa este!chiar daca e obositor,eu sunt euforica. multumesc mult!!! si va doresc multa sanatate! P.S: nu luati in seama comentariile unor anonimi(chiar daca si-a dat numele),noi restul(si suntem f. multe) va multumim din suflet pt tot! andreia constantin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andeea, ma bucur ca ti-am putut fii model. Aceasta arta ofera multe satisfactii. Placerea de a lucrea micile figurine dulci, si bucuria ce o imprastii, sunt de neegalat.

      Ștergere