vineri, 2 septembrie 2011

Matelotul

Desi am spus ca nu fac doua torturi la fel, de aceasta data am cedat ispitei de a relua o tema ce mi-a placut foarte tare. Fulvia, dupa ce a citit articolul din revista Casa si gradina, a si intrat pe blogul meu, unde,..a gasit exact tortul pe care dorea sa-l daruiasca prietenului ei. Asa ca am acceptat sa il mai fac o data. A fost o noua provocare. Nu stiam daca voi mai reusi sa il fac la fel, daca va iesi la fel de expresiv, daca, daca, daca. Nu as putea zice ca mi-a fost mai usor desi il mai facusem, doar ca acum am reusit sa rezolv cateva detalii ce la primul mi-au dat bataie de cap. Respectiv realizarea conului care reprezinta farul, avand in vedere ca este facut din foaie de pasta, deci gol pe dinauntru. Data trecuta, am construit un con desfasurat, dar care s-a deformat putin, ceea ce mi-a ridicat mari probleme la montaj. Acum, am gasit un con perfect pe care am facut uscarea, si nu am mai avut asemenea probleme. A doua a fost stabilitatea matelotului, avand in vedere ca este detul de mare ca dimensiune. La primul tort intentionam sa il asez pe tort, asa ca a fost conceput in acest sens, dar nu arata bine. L-am pus langa, dar nu avea stabilitate. Acum, stiam din start unde va fi asezat si am gasit si solutia de al sustine. Deci, am reusit. Am facut inca o data un tort a carui tema este foarte frumoasa si inedita.

18 comentarii:

  1. frumos!simon ma intreaba acum daca e martipan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb realizat...toate detaliile sunt perfecte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona, ma bucur ca pe Simon il intereseaza torturile mele. Nu sunt facute cu martipan ci cu fondant Wilton.

    RăspundețiȘtergere
  4. superb multe nu sunt de zis doar ca esti UNICA!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru ca in fiecare zi sunteti alaturi de mine si de arta mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. ...da e asa de frumos parca e fals.fara sa jignesc pe nimeni si cu tot respectul pt munca la acest TORT,parerea mea e ca lucrurile facute din putine igrediente simple naturale fara EURI,cred ca aspectul conteaza mai putin ...IMPORTANT e gustul,frumusetea pare ceva.-comercial sa spun asa...oricum ma uit de ceva vreme si cred ca comentariul meu a f cel mai lung,corect si la obiect. La mai multe.! NINA

    RăspundețiȘtergere
  7. AM SCRIS DA ATI STERS .........ANCERC DIN NOU SA SPUN CA TORTURI ASA FRUMOASE SANT DE VANZARE SI NU DE MANCARE! PAREREA MEA...... AM SRIS MAI SUS UN ALT COMENTARIU DAR SA SCRIS CA SE VA PUBLICA DUPA CE VA FI CITIT?????????????? PACAT ,SI CRITICILE CONTEZA F MULT AN ACESTA ARTA... nina

    RăspundețiȘtergere
  8. Nina, eu nu am sters comentariul. De altfel poti vedea si singura. Doar ca nu se publica automat, ci dupa ce eu dau publicare. Apoi nu am de ce sa-l sterg. Criticile tale oricum sunt nefondate. Nu ai mancat din torturile mele ca sa iti spui parerea. Spui de ingrediente simple. Nina eu asta folosesc. Totul este natural, nu folosesc creme instant sau creme umflate cu frisca si gelatina. Gustul tortului de casa este inegalabil.
    Iar in ceea ce priveste decorul, acesta face spectacolul tortului, si nu dauneaza cu nimic continutului.
    Spui ca aspectul conteaza mai putin. Te inseli. Ochiul este cel ce apreciaza primul.
    Spui ca aceste torturi sunt de vanzare nu de mancare. Te inseli amarnic. Asta ti-o pot confirma toti cei ce s-au bucurat de gustul desvarsit al torturilor mele, si care spun ca le-a ramas gandul la cat de bune au fost.
    Daca ai curiozitatea sa vezi cum si din ce sunt facute, intra la torturile cu flori, la torturile gemene pentru gemeni, unde am postat reteta explicata si ilustrata pas cu pas.

    RăspundețiȘtergere
  9. Viorica Dinu , esti extraordinara !!!!!! Ai toata consideratia mea !

    RăspundețiȘtergere
  10. Nina, iti raspund eu la comentariu. Eu am comandat si am mancat tort de la d-na Viorica. Este atat de bun, atat de gustos, ce mai, tort de casa. Crede-ma ca mi-a ramas gandul la el. Si am mancat mai multe felii, si eu si sotul meu, care nu mananca dulciuri de obicei. Iar despre cum arata acest tort ? Asa um a spus si d-na draga noua, un adevarat spectacol. A fost asa cum ne-am dorit noi. Si toata lumea prezenta a fost impresionata. Mai rar asa talent. D-na Viorica nu face torturi comerciale. Se pare ca tu nu cunosti diferenta. Un tort comercial este acela pe care il faci asa de mantuiala, doar sa zici ca l-ai ornat, iar continutul,...creme din prafuri. Tu te-ai uitat la decoratiunile pe care le face ? Ai vazut fiecare detaliu ? Spune-mi daca ai mai vazut la noi in tara asa ceva ?
    Gata am spus destul, dar m-am racorit. Eu sunt beneficiara tortului La pescuit. De fapt, sotul meu a fost beneficiarul. Manuela.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu de ce simt nevoia sa intervin si eu.Cand m-am apucat sa fac astfel de torturi ( e drept nu la inlatimea celor facute de d-na Viorica) m-ma "laudat" si eu la o vecina....raspunsul ei a fost ca aspectul conteaza foarte putin.Vreti sa stiti cine imi este acum clinet fidel???Nu vreau sa supar pe nimeni,dar cred ca unii din noi nu pot accepta faptul ca aceste minunatii pot fi si frumoase si gustoase....trebuie sa aiba un defect.....asa gandim noi,sau cel putin unii din noi.Jos palaria D-nei Viorica pentru tot ce realizeaza

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Ana pentru sustinere. De altfel, nu se poate sa nu existe si carcotasi. Sau poate ca ea are dreptate, daca asta a vazut pe undeva, si nu stie ce fac eu. Eu o invit cu placere la o felie de tort, sa vada ca nu sunt doar frumoase. Sunt sigura ca dupa ce va gusta, isi va retrage cele spuse.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu simt nevoia sa intervin la comentariile Ninei, desi cam tarziu. Draga Nina, sunt de acord cu tine intr-o privinta: criticile conteaza. Nu numai in aceasta arta, ci in toate artele. Nu cred ca Viorica este o persoana care nu stie sa accepte critici, dar de acesta data sunt nefondate.
    Sunt total impotriva a tot ceea ce ai scris in rest. Asa cum spunea si Viorica, de unde stii ca torturile ei nu sunt delicioase si cat mai naturale? Sunt convinsa ca fiecare fata care face torturi acasa, chiar daca sunt pentru vanzare incearca sa le faca cat mai naturale, cat mai lipsite de "E" - uri. Si pana la urma gustul spune tot. Niciodata un tort facut acasa nu se va compara cu unul cumparat din comert. Acela este "comercial". Asa cum spunea si Viorica: daca un tort este frumos ornat, acesta nu dauneaza cu nimic continutului. Probabil esti o persoana care nu apreciaza arta in general si care nu ar cumpara niciodata un tablou de colectie de exemplu. Nu spun ca este un lucru rau, fiecare om are dreptul de a face alegeri si a-si trai viata asa cum doreste. Dar eu mai spun asa: de ce sa nu ne bucuram de micile placeri care ni le ofera viata asta, chiar daca asta inseamna sa ma bucur de o felie de tort minunat ornat.
    Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, nu asta e intentia celor scrise mai sus, dar sincer Nina inainte de a mai "arunca cu piatra" ar trebui sa te interesezi si sa vorbesti in cunostinta de cauza si sper ca nu invidia sa te fi facut sa scrii cele de mai sus.
    Ti-as recomanda sa dai curs invitatiei Vioricai si sa gusti o felie de tort, iar apoi sa ne spui tot aici parerea ta, cel putin asa cred ca ar fi frumos!

    RăspundețiȘtergere