marți, 22 februarie 2011

Ninge. Aburii cafelei ma indeamna la povestit. Am ramas datoare cu povestea torturilor mele. Trebuie sa o spun. A inceput asa.
Era o seara la inceputul lunii octombrie. Ma gandisem sa fac galusti cu prune. Mai facusem. Stiam sa fac. Dar...m-am gandit sa caut o reteta noua, pote ceva mai buna decat a mea. Asa am nimerit pe un blog culinar. Lilysblog . Cand am intrat, am vazut postari ale torturilor ei. Am ramas uimita. Nu imi venea sa cred ca cineva care nu este de meserie, poate realiza asa ceva. Nu imi puteam lua ochii de la ele. Rasfoiam paginile iar si iar...Apoi, dintr-o data, m-am hotarat. Trebuia sa incerc si eu. Asa ca in loc de galusti cu prune, ...am facut un tort. L-am imbracat  in glazura de ciocolata, si am facut primul trandafir din pasta de lapte praf, urmand cu strictete instructiunile lui Lily. Mi sa parut minunat, desi era departe de ce realiza ea. Dar stiam ca pot. Trebuia sa reusesc. Asa ca am continuat. Apoi am descoperit pasta de zahar a Lisei .
torturile lissei . Mi-a iesit din prima, si am facut primii trandafiri.

Am muncit la ei cu o placere ce nu va puteti imagina. Eram in extaz. Gasisem o pasiune ce imi putea oferi satisfactii uriase. Dar cate mai aveam de invatat ! In primul rand trebuia sa invat sa imbrac torturile in glazura. Inca nu aveam curaj sa folosesc pasta de zahar pentru asta.
Si a urmat alt tort. Simfonia culorilor. L-am postat mai devreme. Apoi tortul cu fructe de toamna.




Si voi continua cu urmatoarele. Am sa le postez in ordinea in care le-am facut, pentru a putea sa vedeti evolutia.

18 comentarii:

  1. deci pasta de zahar a Lissei o folosesti?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Da. Dar uneori imi face probleme. Zaharul cred ca e problema. Mai fac si alta reteta, cand am Gum-tex de la Wilton. Si mai folosesc si fondantul de la Wilton. Asta e cel mai bun. Nu se compara cu nimic. E o placere sa lucrezi cu el.

    RăspundeţiȘtergere
  3. eeiii m-am regasit si eu pe-aici ,nici nu sti ce ma bucur ca ai incercat pasta de zahar..eu folosesc zahar pudra margaritar sau coronita,cern zaharul printr-o sita fina ca sa nu fie granule de zahar.
    Spune-mi te rog cum e pasta cand pui gum-tex,nu am cumparat gum-tex dar am auzit ca ar face pasta mai elastica ,e adevarat?

    Viorica sper ca imi dai voie sa te trec in lista mea ,te pup si te felicit pentru blog si pentru minunatele torturi.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Buna Lissa. Ma bucur de vizita ta. Aprecierile tale, sunt importante pentru mine. Tu ai foarte multa experienta si esti in masura sa apreciezi cu adevarat ceea ce am realizat. Vreau sa-ti multumesc, tie si multor altora pentru tot ce stiu. Am petrecut multe nopti pe blogurile voaste, sau forum. Am citit tot ce ati postat. Asa am invatat pas cu pas. Dar inca stiu prea putin.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Lissa, m-ai intrebat de gum-tex. Da, folosesc reteta lor. Pasta este intradevar mai elastica, se lucreaza mai usor. Problema e ca nu o prea gasesti.

    RăspundeţiȘtergere
  6. mirela miclescu6 martie 2011, 10:10

    Sunt minunate toate totrurile tale,pasta aceea o folosesc si eu ,Lissa este opersoana extraordinata si are rabdare cu incepatorii.Tu ai talent ,eu il mai caut inca ,nu prea ma asculta mainile iar pasta o fac numai cu margaritar sau coronita.Cernut ca mai are si el resturi .Felicitari pentru superbele torturi ,sunt foarte foarte frumoase

    RăspundeţiȘtergere
  7. Multumesc Mirela. Daca iti place ceea ce faci, vei reusi. Nu trebuie sa te lasi. Reteta de pasta a Lissei, este foarte buna. Si eu o folosesc. Am incercat si altele, dar am revenit la asta. Pentru decoruri fine, folosesc fondantul de la WILTON. Foarte bun.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Cam asa am inceput si eu, doar ca n-am ajuns la performanta ta, aici intervine si talentul nu doar munca. Esti minunata ca impartasesti cu noi. Sa nu te opresti. Cu mult drag, Carmen

    RăspundeţiȘtergere
  9. Buna Carmen. Nu, nu ma voi opri. Abia acum incep. Voi incerca in limita posibilitatilor sa pozez si sa explic cum fac fiecare decor, si tot ce cred eu ca ar ajuta ca si altii sa invete sa faca aceasta arta.

    RăspundeţiȘtergere
  10. D-na Viorica, ma bucur nespus de mult ca am descoperit blogul dvs, apreciez din suflet ca ne destainuiti secretele acestei reusite culinare, va pup si va doresc un viitor maret in ceea ce veti realiza!!! Monica

    RăspundeţiȘtergere
  11. Multumesc Monica. Am sa incerc sa vin in ajutorul vostru cu tot ce pot. Dar cred ca si voi trebuie sa ma ajutati, punandu-mi intrebari.Astfel voi sti cum sa va ghidez.

    RăspundeţiȘtergere
  12. In primul rand vreau sa va multumesc pentru vizta pe care mi-ati facut-o si pentru onoarea de a-mi acorda acele aprecieri la tortul Casutei de basm.Va multumesc din suflet si vreau sa ma credeti ca nici nu aveti idee cat de mult a insemnat pentru mine.va pup

    RăspundeţiȘtergere
  13. Si eu Ana te pup. Esti perseverenta, si imi place asta la tine. Nu ezita sa ma intrebi orice doresti sa afli.
    Apropos, tu ai cont pe facebook ? Acolo e mai simplu de vorbit.

    RăspundeţiȘtergere
  14. Buna Viorica,
    Poti sa-mi spui te rog care este reteta de fondant cu gum tex pe care o folosesti, deoarece eu mi-am cumparat o cutie de gum-tex, dar ori am pus prea mult, ori nu am stiut cum sa-l folosesc si mi-a iesit o catastrofa pe care am aruncat-o, iar ulterior cand am vrut sa incerc din nou am constatat ca a expirat si l-am aruncat. Multumesc, o zi buna!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Alina, nu o stiu pe de rost. Acum sunt la birou. Dar scrie pe cutia de gumtex. Eu am respectat intocmai, si a iesit super.
    In urmatoarele zile, voi face pasta cu gum tex. Promit sa pozez si sa public.

    RăspundeţiȘtergere
  16. Multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ai raspuns, astept cu mare nerabdare pasta cu gum-tex,intre timp imi mai comand o cutie(daca esti atat de incantat de el cu siguranta merita).
    Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Ce le-ati facut strugurilor de sunt atat de reali?I-ati pudrat? Multumesc mult, sanatate!maria

    RăspundeţiȘtergere
  18. Vai, Maria, ce spirit de observatie ai ! Nu i-am pudrat. Partea ce pare pudrata este doar pasta modelata, iar efectele sunt date cu colorant alimentar pasta, dizolvat in alcool. Si asa a iesit.

    RăspundeţiȘtergere

09 10